Kuka olen?

Lehtori, opettaja, vaimo, äiti, opettajankouluttaja, oppikirjailija.

Valmistuin tammikuussa 2004 filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta. Olen toiminut noin 17 vuotta kemian ja fysiikan opettajana sekä yläkoulussa että lukiossa niin Espoossa kuin Helsingissä. Asumme puolisoni kanssa Kuninkaanmäessä kolmen lapsemme kanssa. Rakensimme tänne oman kotimme. Työkseni olen kouluttanut tulevia aineenopettajia ja työn kautta päädyin aikanaan tekemään myös oppikirjasarjaa yläkoulun kemiaan.

Olen kotoisin Haminasta ja lähisukuni ensimmäinen ylioppilas. Lähtö pikkukaupungista Helsinkiin opiskelemaan vaati rohkeutta ja päättäväisyyttä, vaikka koti-ikävää tuli koettua. Nyt olen asunut pääkaupunkiseudulla jo kauemmin kuin synnyinseudullani. Rohkeus ja päättäväisyys on vienyt minua elämässä eteenpäin, ja ystävyydestä olen saanut voimaa tehdä välillä suuriakin päätöksiä. Läheisten ja ystävien tuki on ollut aina tärkeää.

Olen heittäytynyt mukaan milloin kilpailemaan laulujen sanoista tv-ohjelmaan tai tietovisoihin radioon, mutta yhden suurimmista elämänmuutoksista tein syksyllä 2020, kun päätin, että en enää voinut jatkaa elämää kuten olin tehnyt. Pyysin apua ammattilaisilta, ja onnistuin laihduttamaan tähän mennessä (toukokuu 2021) melkein 40 kg! Sisulla ja päättäväisyydellä pääsee pitkälle, olen elävä esimerkki siitä.

Elämässä tarvitaan rohkeutta. Joskus on uskallettava tehdä vaativia päätöksiä, ja toisaalta heittäytyä virran vietäväksi. Tasapainon löytäminen on elinikäinen tehtävä.